Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Renovatie van Strand Twins in Ouddorp officieel van start

Foto

Op maandag 22 april 2024 is het startschot gegeven voor de langverwachte renovatie van het strand Twins aan het Grevelingenmeer bij De Punt in Ouddorp. Wethouder Henk van Putten en voorzitter van de dorpsraad Ouddorp Ellen Mastenbroek hebben samen de officiële start van de werkzaamheden gemarkeerd door een elektrische kraan te bedienen.

De renovatie is gericht op het verfraaien van het recreatiegebied, met behoud van de ligweides. Er komen nieuwe voorzieningen zoals een speeltuin, een steiger en voldoende parkeerplaatsen, met bijzondere aandacht voor verkeersveiligheid en toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.

De werkzaamheden zullen resulteren in een aantrekkelijker strandgebied voor alle bezoekers. Bovendien wordt het strandje CO2-neutraal opgeknapt, wat betekent dat de werkzaamheden zich inzetten voor klimaatbehoud en reductie van broeikasgassen. Wethouder Henk van Putten benadrukte het belang van volharding en samenwerking bij het realiseren van dit project, ondanks eerdere tegenslagen.

Gedurende de renovatieperiode, die loopt van 22 april tot medio oktober 2024, zal het gebied dagelijks tussen 7:00 uur en 17:00 uur gesloten zijn voor (dag)recreanten. Buiten deze uren en tijdens feestdagen, in het hoogseizoen en specifieke feestdagen blijft het strandje toegankelijk voor bezoekers. Restaurants en andere voorzieningen in de omgeving, zoals Twins, Catpoint en het RTM Museum, zullen gedurende het hele proces bereikbaar blijven. Tijdens het hoogseizoen en bepaalde feestdagen zullen er geen werkzaamheden plaatsvinden, zodat bezoekers ongestoord van het gebied kunnen genieten.